top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝίκος Νακόπουλος

2ο μοίρασμα με απάντηση

Έγινε ενημέρωση: 29 Φεβ 2020


ΜΟΙΡΑΣΜΑ:


Γνωστός "τηλε"ψυχίατρος στο ____ (σύνορα με ____), προβαίνει σε αρκετά -κατά την ιδία μου 2χρονη εμπειρία- malpractices: α) Στέλνει τον θεραπευόμενο -όση ώρα περιμένει στην αναμονή για το ραντεβού του- να του πάρει σνακ, β) ο ειδικός τρώει το σνακ κατά την ώρα της συνεδρίας, γ) ο ειδικός την ημέρα της ονομαστικής του εορτής διακόπτει στην κυριολεξία κάθε 2 λεπτά τη συνεδρία για να απαντάει σε ευχετήριες τηλεφωνικές κλήσεις και όχι σε κλήσεις επείγοντος χαρακτήρα, δ) δεν δέχεται να "χαθεί" μια συνεδρία για πραγματικούς λόγους ανωτέρας βίας και no matter what θα την στριμώξει στο ήδη φορτωμένο του πρόγραμμα, "πετσοκόβωντας" την ώρα της συνεδρίας κατά ένα τέταρτο/εικοσάλεπτο για να χωρέσει και κάτι άλλο και να μην χάσει τα 120 ευρώ (ανά συνεδρία), ε) η γραμματέας του μένει έγκυος, φεύγει με άδεια και δεν αντικαθίσταται. Αντιθέτως, ο ίδιος ο ειδικός διαχειρίζεται τη full σε ημερήσια βάση ατζέντα του εκτελώντας καθήκοντα και γραμματειακής υποστήριξης, κάτι που φέρνει διάσπαση στον εκάστοτε θεραπευόμενο αφού όπως προείπα, διέκοπτε κανονικότατα τη ροή της συνεδρίας για να "κλείσει" κάποιο ραντεβού από το τηλέφωνο..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Ωχ! Άλλο και τούτο. Πόσο λυπάμαι για αυτό το μοίρασμα. Ένα σωρό ατασθαλίες οι οποίες πιθανότατα παρακωλύουν το επιδιωκόμενο κλινικό έργο. Πάμε να τις δούμε μια-μια:


A) Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να κάνει θελήματα το θεραπευόμενο άτομο στην/ον επαγγελματία. Ένας επαγγελματίας δεν πρέπει να βαραίνει με απολύτως τίποτα δικό του το άτομο που του κάνει την τιμή να τον επισκέπτεται εκτός και αν μιλάμε για κάτι επείγον. Όσο μικρό και αν ίσως φαίνεται κάτι.


Β) Ο ειδικός δεν γίνεται να τρώει κατά τη διάρκεια της συνεδρίες ούτε σνακ, ούτε ταπεράκι ούτε σοκολατίτσα ούτε κάτι άλλο. Οφείλει να φροντίζει τις δικές του ανάγκες εκτός των συνεδριών. Εκτός και αν συντρέχει κάποιος σοβαρός ιατρικός λόγος.


Γ) Όπως αφήνει να υπονοηθεί το ίδιο το μοίρασμα το κινητό μπορεί να απαντιέται μόνο σε κλήσεις εκτάκτου ανάγκης που δεν γίνεται με τίποτα να μην απαντηθούν εκείνη τη στιγμή. Τέτοια κλήση μπορεί να είναι ένα θεραπευόμενο άτομο με αυτοκτονικό ιδεασμό ή μια κρίσιμη εξέλιξη ενός θέματος υγείας ενός οικείου προσώπου. Οι ευχαριστίες για ονομαστική εορτή, πρέπει να περιμένουν.


Δ) Από την μια η διεξαγωγή της συνεδρία είναι βασικά στην ευθύνη του θεραπευόμενου το οποίο εκτός 24ωρου πριν τη συνεδρία μπορεί να αναβάλλει την συνεδρία για όποιο λόγο θέλει αφετέρου η συμφωνημένη εξαρχής ώρα των συνεδριών δεν γίνεται να «πετσοκόβεται» από τον επαγγελματία για κανένα ΜΗ έκτακτο λόγο.


Ε) Τι κάνει ένας επαγγελματίας με το προσωπικό της επιχείρησης του είναι ένα άλλο θέμα. Αν μη τι άλλο το κλείσιμο ραντεβού ΔΕΝ είναι έκτακτος λόγος για απάντηση σε κλήση. Προσωπικά όταν είχε συμβεί να απαντήσω μια κλήση από άγνωστο νούμερο (επειδή είχε καλέσει 3 φορές συνεχόμενα) είχα πει ότι θα τους καλέσω πίσω όταν θα έχω χρόνο.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το μοίρασμα 🙂


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Διαβάστε τις υπόλοιπες απαντήσεις εδώ: http://bit.ly/2w0LGAR

-Αν θέλετε και εσείς να συμπληρώστε τη φόρμα πατήστε εδώ: https://forms.gle/LP13AWNrtpvodUYG9

- Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: http://bit.ly/2vcBq8A

Πρωτοβουλία του Νίκου Νακόπουλου Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπευτής CBT

21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page